Vikingadagar 25-27 augusti

Vikingadagar i Arkivparken, på Jamtli och Yrancampingen den 25-27 augusti 2017 i Östersund

Aksel Lindström Sällskapet är en av medlemsföreningarna i Jämtlands Vikingadager och är därför medarrangör. Vi är även en av de drivande föreningarna för genomgörandet av vikingadagarna. Tanken är att detta ska bli ett årligen återkommande evenemang.

Kom och besök ett riktigt vikingaläger, se ett vikingaskepp, träffa vikingar i vardag och i strid och pröva på historiska sporter som pil och båge, svärd, glima och lugga björn. Lyssna på vikingamusik, se på teater, upplev reenactment och traditionellt hantverk & smide. Smaka på vikingatidens mat och dryck och gå på kvällens fest med underhållning och mjöd. Beskåda vikingaskatter och lyssna på föreläsningar. Vid eldarna berättas historier och legender både från den lokala vikingahistorien och från andra delar av landet. Vikingasagor för barn. Behöver du boende finns det camping, flera hotell och vandrarhem mycket nära området.

Entré 100 kronor, barn och skolungdomar 50 kronor. Köp av kuponger för olika aktiviteter tillkomer.

Vi behöver hjälp av många ideella krafter för ALS deltagande under vikingadagarna. Vill Du vara med och hjälpa till? ALS ska ha försäljningsbord, kolla biljetter till våra teaterspel och våra föredrag med Caroline Olsson med mera.

Vi kallar till ett informationsmöte för Dig som vill vara med torsdagen den 29 juni kl 18.00 på Vuxenskolan, Litsvägen 22 i Östersund. Vi informerar då också om möjligheten att låna vikingakläder.

 

Comments are closed.