Hösten 2017

Till medlemmarna i Aksel Lindström Sällskapet

Här kommer information om vad som händer under hösten 2017.

Vikingadagar i Arkivparken, på Jamtli och Yrancampingen den 25-27 augusti 2017 i Östersund.
Aksel Lindström Sällskapet är en av medlemsföreningarna i Jämtlands Vikingadagar och är därför medarrangör. Vi är även en av de drivande föreningarna för genomförandet av vikingadagarna. Tanken är att detta ska bli ett årligen återkommande evenemang.

Kom och besök ett riktigt vikingaläger, se ett vikingaskepp, träffa vikingar i vardag och i strid och pröva på historiska sporter som pil och båge, svärd, glima och lugga björn. Lyssna på vikingamusik, se på teater, beskåda vikingaskatter, lyssna på föreläsningar, upplev reenactment och traditionellt hantverk som smide och nålbindning. Smaka på vikingatidens mat och dryck och gå på kvällens fest med underhållning och mjöd. Vid eldarna berättas historier och legender både från den lokala vikingahistorien och från andra delar av landet. Vikingasagor för barn.

Behöver du boende finns det camping, flera hotell och vandrarhem mycket nära området.

Entré 100 kronor, barn och skolungdomar 50 kronor. Sedan tillkommer köp av kuponger för olika aktiviteter.

Vi behöver hjälp av många ideella krafter för ALS deltagande under vikingadagarna. Vill Du vara med och hjälpa till? ALS ska ha försäljningsbord, kolla biljetter till våra teaterspel och våra föredrag med bla Caroline Olsson.

Invigning av Aksels skrivarkoja söndagen den 8 oktober kl. 13.00.
Kojan har byggts upp efter originalkojan vid hembygdsgården Hol- gers i Aspås. Originalet stod vid Näversjön. Invigningstal hålls av Bo Oscarsson.

Vi fortsätter under hösten 2017 med bokträffar om Aksels böcker.
Tre träffar tisdagarna den 10 och 24 oktober samt 7 november kl 13.30-16.00. Vuxenskolan, Litsvägen 31A, ingång från gaveln. Bokcirkeln ordnas tillsammans med Vuxenskolan. Vi kommer att läsa Aksels första bok Grå grannar från 1946 och Rövaren från 1959.

Anmälan till Vuxenskolan tel: 063-123400 eller e-post: ostersund@sv.se senast 29 september. Kostnad för tre träffar 150 kronor inklusive fika.

Grå grannar är en självbiografisk dokumentärskildring och Rövaren handlar om vår ”hjälte” Arnljot och kung Olav.

Information till elever i Jämtlands skolor.
Sällskapet har fått pengar från Kulturrådet till ett läsprojekt för att sprida kunskap om Aksels böcker i skolorna. Lämplig ålder är högstadier, gymnasier och folkhögskolor. Projektet är slut sista december 2017. Innan dess ska vi ha varit ut till så många skolor som möjligt där det finns intresse att få eleverna att läsa Aksel Lindström. Känner Du till någon skola som vill ha besök så be dem kontakta Ingvar Svanborg som håller i informationerna. Tel: 070-512 27 06 eller e-post: is@innovationz.se.

Den 1 juli stryker vi alla tidigare medlemmar som inte betalat avgiften för 2017 från medlemsförteckningen. Om Du inte får våra utskick på mailen, meddela Din e-post-adress till kerstin.ellert@nacksta.com så får Du aktuell information snabbt.

 

Comments are closed.