Debora som ljudbok


Jengel Förlag har nu givit ut Aksel Lindströms Debora på ljudbok (MP3-CD), som finns att köpa på Bokbörsen. Inläsningen av Gunnar Höglund finns även tillgänglig på Spotify.
Så här presenteras Debora på CD-omslaget i en text av Bo Oscarsson:
”Den jämtländska författaren Aksel Lindström, 1904-1962, skrev 13 romaner. Mest känd blev han för tre historiska romaner, som utspelar sig under jämtländsk vikingatid. Mellan de två första och den tredje, skrev han bland annat den bitvis självbiografiska romanen Sjung Debora! 1954.
Mot slutet av sin levnad, när han drabbats av obotlig cancer, tog han 15 av 17 kapitel i Sjung Debora! och lade till nio nyskrivna. Boken kallade han nu enbart Debora. Sången var slut och bara döden väntade. Boken kom ut postumt 1962 och det är den versionen vi här får höra med Gunnar Höglunds röst.”

 

Comments are closed.Vill Du bli medlem?
Medlemsavgiften för 2019 till Sällskapet kan du betala genom att sätta in 150:- på bankgiro 601-9475 eller Swish 123 413 50 75. Skriv Ditt namn samt telefon, adress eller e-post så vi vet vem som skickat in pengarna. Du hamnar då i vårt medlemsregister och får aktuell information om vad som händer i Sällskapet.