Aksel Lindström-sällskapets logotyp
Aksel med hundar och i sin skrivstuga

Verksamhetsberättelse 2023

Sällskapet har under året haft nio styrelsemöten.

Den 23 mars hade Sällskapet årsmöte 2023 på Jägargården i Östersund. Efter årsmötet berättade Mia Nilsson om ”Våra fantastiska fotografier i Föreningsarkivet i Jämtlands län”. Catarina Lundström tilldelas Sällskapets hedersdiplom. Ingvar Lindström och Aksels sonson Axel deltog och överlämnade arkivalier till Sällskapet.

Donationer

Jörgen Mårtensson har donerat en ordförandeklubba till Sällskapet. Tage Levin har donerat ett ex av Jöran Mjöbergs bok Kvinnorna i vikingatid.

Möten

Tage Levin var Sällskapets representant på Föreningsarkivets årsmöte den 24 april. Sällskapet hade ett föredrag på Jägargården den 6 november med arkeologen Anders Hansson om vikingatiden i Jämtland.

Informationer

Sällskapet hade bokbord under Släktforskardagarna i Östersund den 26-27 augusti på Folkets Hus i Östersund. Vi delade ut information och sålde böcker.

Sällskapet deltog på "Bokmässan Bodil" i Bjärme den 23 september. Vi delade ut information och sålde böcker.

Tage Levin, Kerstin Ellert och Stig Ulvild informerade om Aksel och Sällskapet på SPF Odensalas medlemsmöte den 9 oktober på EFS-kyrkan i Östersund.

Tage Levin och Stig Ulvild informerade om Aksel och Sällskapet på SPF Rödöns medlemsmöte den 8 november på Kälastugan, Rödön.

Litteraturutvecklaren i regionen Johan Hemmingssons podd. Kerstin Ellert har blivit intervjuad om Aksel. Intervjun finns i podden från januari 2024.

Sällskapet säljer Akselsmycket som brosch och som halsband, Aksels böcker och CD-skivan Debora inläst av Gunnar Höglund.

Hemsidan och Facebooksidan har hållits uppdaterade under året.

Sändlistor med medlemmarnas e-postadresser och sms-telefonnummer har används till årsmöteskallelse och för att sprida information om Sällskapets verksamhet/möten.

Sällskapet har under året fortsatt bygga upp en boksamling med Aksels böcker. Böckerna finns för utlåning och försäljning. De finns hos Vuxenskolan i Östersund.

Sällskapet har fortsatt samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

/Styrelsen

Styrelsen